6. Uluslararası Ebru Kongresinin 5. Sergi Açılış Töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Teşrifleriyle Gerçekleşti 6. Uluslararası Ebru Kongresinin 5. Sergi Açılış Töreni Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Teşrifleriyle Gerçekleşti

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ebru Kongresi’nin 5. sergi gününde, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu “Ebru Paylaşımı ve Ebru Çalıştayı Etkinliği”ne katıldıktan sonra, “Yaşayan Ebru Sergisi” açılışını yaptı.

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ve sanat yönetmenliğini Hikmet Barutçugil’in yaptığı 6. Uluslararası Ebru Kongresi, beşinci gününde “Yaşayan Ebru Sergisi” açılışının yanı sıra “Ebru Paylaşımı ve Ebru Çalıştayı” ile devam etti. Yurt içi ve yurt dışından katılan ebru sanatçıları bir araya gelerek, atölye çalışması gerçekleştirdi. Renkli görüntülere sahne olan ebru çalışmalarını yerinde inceleyen Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ardından Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışını yaptı. “Yaşayan Ebru Sergisi” açılışına Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Anadolu Yakası Belediye Başkanları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, bürokratlar, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, akademisyenler, sanatçılar ve birçok sanatsever katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 7 gün, 7 farklı mekânda, 7 ayrı sergi düzenleneceği, bildiriler sunularak müzakereler yapıldığını ve tüm bunların kitap haline getirileceğini söyledi. Başkan Hasan Can, “Uluslararası Ebru Kongresi ilk olarak 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirildi. 4. Uluslararası Ebru Kongresi ise 1997 tarihinde geleneksel sanatlarımızı daima destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul’da gerçekleşmişti. 6.Uluslararası Ebru Kongresi ise, Ümraniye Belediyesi sponsorluğunda, Hikmet Barutçugil’in sanat yönetmenliğinde 7 ayrı konseptte sergilenmeye devam edecek, ebru ile uğraşan ve dünyanın dört bir tarafından gelen sanatçılar, bu sanatla ilgilenmeleri hususunda bize benziyorlar diyerek, sözü Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na bıraktı.

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise yaptığı konuşmasında, “Bizim medeniyetimize ait olan ebru sanatıyla ilgili Uluslararası bir kongrenin içinde bulunduğum için mutluluk duyuyorum. Bu Uluslararası ebru kongresinin sanatseverlerimiz, kültürümüze ve medeniyetimize sahip çıkan insanımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz güçlü bir medeniyetin mensuplarıyız ve bunu yalnızca ebru sanatı üzerinden de dünyaya anlatabilecek bir kültür alt yapımız var. Elbette bunu dünyaya mal etmek de bize düşüyor. Bu anlamda ilk başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi olmak üzere, bu çerçevede sorumluluk üstlenen herkesi tebrik ediyorum” dedi. Bakan Müezzinoğlu: “Hayırlı olsun dileklerinin ardından serginin açılış kurdelesini Başkan Hasan Can ile birlikte kesti.

Kurdele kesiminin ardından Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve tüm protokol sergi alanını gezdi. Ardından Bakan Müezzinoğlu, sergi anı defterini imzalayarak, Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi açılış törenine katıldı.

Tarih : 11 Mayıs 2016