Akademi Genç’e Bu Hafta Ömer Bolat Konuk Oldu Akademi Genç’e Bu Hafta Ömer Bolat Konuk Oldu
Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve eğitim alanındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Akademi Genç, eğitime devam ediyor. Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat’ın konuk olduğu 14. hafta semineri, yoğun katılımla gerçekleşti...

Ümraniye Belediyesi, eğitime verdiği önemi, ilçede gerçekleştirilen tüm eğitim faaliyetlerini destekleyerek ve kendi bünyesinde zengin içerikli kültür ve eğitim etkinlikleri düzenleyerek gözler önüne seriyor. Belediyenin kültür ve eğitim sahasındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Akademi Genç’e bu hafta Eski Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Bolat konuk oldu.

Doç. Dr. Ömer Bolat, “ Bir ülkenin gelişmişliği sahip olduğu petrol, doğalgaz, kömür gibi kaynaklara sahip olmasıyla ölçülmüyor, o ülkenin üretim değeri ile ölçülüyor. Bir ülkede iyi eğitilmiş, vasıflı, meslekli iş gücü piyasasına arz edilen insanlar varsa bu beşeri zenginliktir ve oldukça da önemlidir. Çünkü gelişmiş bir ülke; altyapı ve üst yapısıyla gelişmiş modern şehrin insanlarına iş imkânı sunabilmeli, işsizlik oranlarını düşürebilmelidir. Bu nedenle ülke olarak, girişimcilerin sayısını mutlaka artırmamız gerekiyor” dedi.

Genç nüfusun üretimi ve tüketimi kamçıladığını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ömer Bolat, “Ülkemizdeki genç nüfus oranının yüksek olduğu göz önünde bulundurulursa, bu genç nüfusu istihdam etmek, büyütmek gerekiyor. Bunun içinse iki yol var; birincisi, gençlerin girişimci olmalarını sağlamak. İkincisi ise, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmak. Bu iki yöntemle, genç nüfusumuza iş imkânı sağlayabilir, onları ekonomiye katabiliriz” dedi.

Türkiye ekonomisinin geliştiğine de dikkat çeken Doç. Dr. Ömer Bolat, “İş alanları çoğaldı ve artık gençler bu sebeple önemli projeleri geliştirip, hayata geçirebiliyor. Devletinde bu anlamda KOSGEB ile önemli destekleri oluyor. Yeni iş kuranlara faizsiz 50 bin TL veriliyor. Girişimcilik için bütün imkânlar mevcut. Gerisi ise sizin gayret ve kabiliyetinize kalmış. O yüzden akademik kariyerinize önem verin, kendinizi geliştirin” diyen Bolat öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Tarih : 15 Nisan 2016