Akademi Genç’te Bu Hafta Şartlanma ve Öğrenme Psikolojisi Konuşuldu Akademi Genç’te Bu Hafta Şartlanma ve Öğrenme Psikolojisi Konuşuldu
Akademi Genç, 13. haftasında Uzman Psikolog Dr. Faruk Öndağ’ı ağırladı. Esprili uslubü ve etkileyici anlatımıyla Öndağ, öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi...

Akademi Genç, 13. haftasında Uzman Psikolog Dr. Faruk Öndağ’ı ağırladı. Esprili uslubü ve etkileyici anlatımıyla Öndağ, öğrenciler tarafından dikkatle dinlendi.

Ümraniye Belediyesi, eğitime verdiği önemi, ilçede gerçekleştirilen tüm eğitim faaliyetlerini destekleyerek ve kendi bünyesinde zengin içerikli kültür ve eğitim etkinlikleri düzenleyerek gözler önüne seriyor. Belediyenin kültür ve eğitim sahasındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Akademi Genç, eğitimlerine devam ediyor. Bu haftanın konuğu olan Uzman Psikolog Dr. Faruk Öndağ, gençlerle “Gençlik Zamanı” başlığı altında “şartlanma” ve “öğrenme” psikolojisi konusunu ele aldı.

Dr. Faruk Öndağ, Anne ve babanın çocuklar üzerinde önemli etkisi olduğunu belirtti. Çocukların, küçük yaşlardan itibaren öğrenme ve merak etme içgüdüsüyle hareket ettiğini söyleyen Öndağ, “Burada önemli olan annenin, babanın ve öğretmenin çocuğu doğru yönlendirebilmesidir. Çünkü ebeveynlerin ve öğretmenlerin yaptığı küçük hatalar çocukları yanlış şartlandırabilir ve yanlış bir öğrenme psikolojisinin içine düşürebilir” dedi.

Gençlere önemli tavsiyelerde de bulunan Öndağ, “Çalışmayı hayatınızın bir parçası yapmalısınız. Öğrenmekten ve başarmaktan korkmamalısınız. Kariyer sahibi, rol model olabilecek büyükler de sizler için yol gösterici olabilir. Bu yüzden bunu iyi belirlemeli ve ne için ders çalışmanız gerektiğini anlamanız gerekir” diyerek dersini sonlandırdı.

Tarih : 01 Nisan 2016