Akademi Nisa Eğitimlere Devam Ediyor Akademi Nisa Eğitimlere Devam Ediyor
Ümraniye Belediyesi’nin eğitim ve kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Akademi Nisa, Ümraniyeli Hanımları buluşturmaya devam ediyor. Programın bu haftaki konukları; Ayla Ağabegüm, Eğitimci Yazar Dursun Ali Taşçı, Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ve Zehra Öksüz’dü...

Hanımlara yönelik 3 aylık bir eğitim programı olan Akademi Nisa’da 100 kadar katılımcı hanım; uzman akademisyen ve eğitimcilerden tefsir, tasavvuf, tarih, dinler tarihi, İslam tarihi, din psikolojisi ve sosyoloji gibi başlıklar altında dersler almaya devam ediyor. Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk, Av. Serap Eşit Elveren ve çok sayıda hanım katıldı.

Akademi Nisa’nın yeni döneminin üçüncü dersinde Ayla Ağabegüm, “Geçmişten Günümüze İstanbul’un Günlük Hayatı”nı anlattı. Ağabegüm, “Eskiden İstanbul’un her mahallesinde, her gelir seviyesinden insan iç içe yaşardı ve o mahallenin çocuklarıyla eğitimleri noktasında da ilgilenirdi diyerek, kendi çocukluk deneyimlerinden örnekler verip dersini sonlandırdı. Ardından “İnsan ve Hayat İlişkisi” konusuyla hanımlarla buluşan Eğitimci- Yazar Dursun Ali Taşçı’nın, uygarlık ve medeniyetin aynı olmadığı gibi eğitim ve terbiyenin de aynı olmadığı tezini ele aldığı ders sona erdi.

Akademi Nisa’nın ikinci dönem dersinde ise "Semavi Dinlerde Kadın" konusuyla Prof. Dr. Ömer Faruk Harman konuk oldu. Ardından Sabahattin Zaim Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okutmanı Zehra Öksüz, Sakarya Türküsü’nün sözleri üzerine Osmanlı Türkçesi derslerinin 3.’sünü gerçekleştirdi.

Tarih : 31 Mart 2016