Akademi Nisa’nın Bu Haftaki Konuğu Sevim Zehra Can Kaya’ydı Akademi Nisa’nın Bu Haftaki Konuğu Sevim Zehra Can Kaya’ydı
Ümraniye Belediyesinin paket eğitim programlarından Akademi Nisa’nın bu haftaki konuğu; Mehmet Akif Ersoy’un Şiir ve Düşünce Dünyası konusuyla Sevim Zehra Can Kaya oldu.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın Eşi Saliha Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Türkân Öztürk ve Sibel Şenocak, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı,  AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Fatma Şentürk, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mücahide Delman Kökce ve Akademi Nisa programlarını takip eden hanımlar katıldı.

Sevim Zehra Can Kaya, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, şahsiyeti, yaşadığı devir ve eserleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Örnek bir hayata sahip olan şairin “Geride kalmış bir cennet” dediği çocukluğundan başlayarak, şahsiyetini oluşturan şartları eserlerine atıflarla ele alan Kaya, şairin ailesi hakkında bilgi verdi.  Yaşadığı devrin şartları ve şahsiyetinin gereği millî mücadelenin simge isimlerinden biri hâline gelen Mehmet Akif Ersoy’un; kadının annelik hasletleri, şefkati, merhameti ve sorumluluk bilinciyle millî mücadelede de kurtarıcı görevini üstleneceği düşüncesinden bahseden Kaya, ayrıca şairin yaşadığı devir için özgün olan ve erkeğe babalık vazifesini hatırlatan bakışını da anlattı. Program, Sevim Zehra Can Kaya’nın hanımların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

Tarih : 08 Ocak 2018