Akademi Nisa’nın Bu Haftaki Konukları Ömer Çelik ve Yıldız Ramazoğlu’ydu Akademi Nisa’nın Bu Haftaki Konukları Ömer Çelik ve Yıldız Ramazoğlu’ydu
Akademi Nisa’nın yeni dönem öğrencileri bu hafta Prof. Dr. Ömer Çelik’i dinledi. İkinci dönem öğrencileri ise Yıldız Ramazanoğlu’nun “Dik Duran Kadınlar” dersine yoğun ilgi gösterdi...

Ümraniye Belediyesi’nin önemli eğitim programlarından Akademi Nisa, tüm hızıyla devam ediyor. Akademi Nisa’nın bu haftaki konukları Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çelik ve Yazar Yıldız Ramazanoğlu’ydu.   Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programlara Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk katıldı.

Yeni dönem öğrencilerinin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çelik’ten “Kur’an Peygamberimizi Nasıl Anlatıyor” konusunu dinledikleri derste Çelik, ayetler, kıssalar ve hadislerden örnekler vererek Hz. Muhammed’i (SAV) anlattı.

İkinci dönem öğrencileri ise Yazar Yıldız Ramazanoğlu’nun Dik Duran Kadınlar- Müslüman Kadının Barış Dilini Kullanması dersinde, kadınların toplumun yapılandırılmasındaki önemini dinlediler. Geçmişte ve günümüzde farklı coğrafyalarda şekillenen kadın hareketlerinden bahseden Ramazanoğlu, İslam’da kadın anlayışının yanlış bilinen yönlerine de değindi. Ardından Sabahattin Zaim Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Okutmanı Zehra Öksüz, her hafta işlediği Osmanlı Türkçesi derslerine devam etti.

Tarih : 18 Mayıs 2016