Avrupanın İlk Başörtülü Belediye Başkanı Amra Babiç Akademi Nisa’da Konuştu Avrupanın İlk Başörtülü Belediye Başkanı Amra Babiç Akademi Nisa’da Konuştu
Akademi Nisa’nın 6. haftası Bosna Hersek Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç’in katılımlarıyla gerçekleşti. Yeni dönem ve ikinci dönem öğrencileriyle bir araya gelerek “Balkanlarda Kadın Olmak” konulu seminer veren Babiç, yoğun ilgiyle karşılandı...

Avrupa’nın ilk başörtülü belediye başkanı olan Visoko Belediye Başkanı Babiç, Ümraniyeli hanımlara Balkanlar’daki kadınların siyasi ve sosyal hayattaki yerini anlattı. Kadınların dinî yaşamlarını sürdürebilmeleriyle ilgili Balkanlar’daki mevcut şartların da konuşulduğu program Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Programa, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun eşi Tülay Çakıroğlu, Amra Babiç’in kardeşi Lejla Bukva, birim müdürleri ve çok sayıda Ümraniyeli hanım katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Akademi Nisa’nın ikinci sertifika programında kardeş ülke Bosna Hersek’ten bir misafirimiz var. Kardeş şehirlerimiz Fojnica ve Stari Grad’ın da bağlı olduğu Bosna, Balkanlar’da yüzyıllardır Müslümanların yaşadığı bir coğrafya ve orada ebedi dostlarımız var” dedi. Visoko şehri hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can, “Amra Babiç, Müslüman kadın kimliğiyle onur duyduğumuz hanım kardeşlerimizden birisidir. Eğitim programımıza katıldığı için kendisine teşekkür ediyor, Bosnalı misafirlerimize hoş geldiniz diyorum” dedi. Akademi Nisa’nın kayıtlı öğrenciler tarafından takip edilen 3 aylık bir eğitim programı olduğunu ve buradan sertifika alanların geniş bir bilgi birikimine sahip olacağını söyledi. Akademi Nisa, Akademi Genç, Mekteb-i Zarâfet gibi paket eğitimleri içeren programları anlatan Başkan Hasan Can, teşriflerinden dolayı Amra Babiç’e teşekkür ederek, Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde kendisine başarılar diledi.

Amra Babiç’in belediye başkanlığı görevinden önceki yaşamı ve başkanlıktan sonra dünya basınında yer alış şeklini anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan seminer, Bosna Hersek’in Visoko beldesi hakkındaki sunumla devam etti. Hanımların başarılarının birbirlerine örnek olması gerektiğini anlatan Babiç, dinleyicilerle tecrübelerini paylaştı. “Amaçlarımızı en üst düzeye çıkartıp onları gerçekleştirmek için daha fazla çabalamamız gerekiyor” diyen Babiç,  tüm insanlığın gülümsemesi için çalışmanın başarıyı getireceğine vurgu yaptı. “Burada size bir kadın, Müslüman bir anne ve siyasetçi olarak sesleniyorum; özgürce dinimi yaşayabildiğim bir ülkede yaşıyor ve tüm Müslüman kadınların bu haklara sahip olmasını temenni ediyorum” diyen Babiç; kadınlar ve İslam hakkındaki önyargıları yok etmek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Babiç’in Ümraniyeli hanımların sorularını cevaplamasıyla program son buldu.

Tarih : 20 Nisan 2016