Başkan Hasan Can Dünyanın Farklı Yerlerinden Ebru Sanatçılarını Ağırladı Başkan Hasan Can Dünyanın Farklı Yerlerinden Ebru Sanatçılarını Ağırladı
Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ebru Kongresi öncesi, kongreye bildiri ve eserleriyle destek vermek için Türkiye’ye gelen yabancı sanatçılar Başkan Hasan Can’ı ziyaret etti...

Ümraniye Belediyesi’nin önemli kültür- sanat etkinliklerinden 6. Uluslararası Ebru Kongresi bu akşam gerçekleştirilecek görkemli bir açılışla başlıyor. Türkiye’den ve dünyadan sanatseverleri bir araya getirecek kongreye 15 farklı ülkeden 32 yabancı ebru sanatçısı katıldı. Yurt dışından gelerek bildiri ve eserleriyle kongreye destek olan yabancı sanatçılar, kongre öncesi Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret ederek, kendisine teşekkür ettiler.

Kongrenin sanat yönetmenliğini üstlenen Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk, Mustafa Küçükkapdan, Mahmut Eminmollaoğlu ve Mesut Özdemir’in de bulunduğu ziyarette Başkan Hasan Can, “Dünyanın dört bir yanından yapmış olduğumuz kongreye destek için geldiniz, hoş geldiniz, teşekkür ederiz” dedi. Davetlilere kongre ve İstanbul hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can, “Masal gibi şehrimizde, yedi gün masal gibi bir kongre gerçekleştirmek istedik” dedi. Türkiye’de bulunan kültürel ve etnik yapının tamamının Ümraniye’de de mevcut olduğunu ve bu vesileyle Ümraniye’ye “küçük Türkiye” denebileceğini söyleyen Başkan Hasan Can, son 12 yıldır belediye başkanı olarak yaptığı çalışmalardan bahsetti. Başkan Hasan Can, ANDY- AR Araştırma Şirketi sonuçlarına göre Türkiye çapında ilçe belediyeleri arasında birinci seçildiklerini de dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Hasan Can: “Bu akşam açılışını gerçekleştireceğimiz kongre, İstanbul’un çeşitli yerlerinde 7 farklı sergi ve sunulacak bildirilerle ebru sanatını dünyaya duyuracak. Sergilerimizin her birini de katalog olarak bastırdık ve kıymetli eserlerimiz oldu. Kongremize verdiği emekten dolayı Hikmet Barutçugil Hocamız ve Ebristan İstanbul Ebru Evi ile desteklerinden dolayı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, TBMM Millî Saraylar’a teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tarih : 07 Mayıs 2016