Başkan Hasan Can Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açılış Törenine Katıldı Başkan Hasan Can Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açılış Törenine Katıldı
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Kursları kapsamında düzenlemiş olduğu yılsonu sergisi ve belge törenine katıldı...

Ümraniye Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli branşlarda sene boyunca eğitim gören kursiyerlerin yapmış oldukları karma eserler, düzenlenen bir sergiyle görücüye çıktı. Yılsonu Sergisi için Ümraniye Halk Eğitim Merkezi’nde bir açılış töreni düzenlendi. Programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Sergi açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. Programın ilk konuşmasını Ümraniye Halk Eğitim Müdürü İbrahim Aşçı gerçekleştirdi. Aşçı: “2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda, 15.365 kursiyere kurs açtık. Bunların 8.212 tanesi belgelendirildi. Diğer kurslar devam ediyor. Aynı zamanda diğer kurumlarla açmış olduğumuz kurslarımız da var. Ümraniye Belediyesi ve İSMEK’te 6.482 kursiyerimiz var. Bunların da 3.335’i belge almış durumda. Bizlerden hiçbir zaman yardımlarını esirgemeyen Kaymakamıma Belediye Başkanıma ve Milli Eğitim Müdürüme teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen de programda bir konuşma gerçekleştirdi. Gökçimen: “Bu hizmetler bugüne o kadar kolay gelmedi. Kadınlarımızın şehre entegrasyonu anlamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde İSMEK’le çok büyük emekleri var. Belediyelerin bu konuda önde olması Milli Eğitim Bakanlığı’nı da çok aktif hale getirdi. Biz kadınlarımızı özellikle eğitim ve el sanatları konusunda ne kadar eğitirsek, kadınlarımız o kadar çok mutlu olacak” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi olarak, Meslek Edindirme Kurslarımızda yetiştirdiğimiz öğrencilerimize Milli Eğitim’le yaptığımız protokol çerçevesinde belge vermek suretiyle onların eğitimlerinin yasal prosedür içerisine alınmasını sağladık” dedi. Ümraniye Meydanı’nda bulunan İnce İşler 2016 Sergisi’ne de değinen Başkan Hasan Can, “Gerek Halk Eğitim Merkezi’nin yaptığı çalışmalar, gerek belediyemizin yaptığı çalışmalar, gerekse İSMEK çalışmaları sayesinde binlerce hanım kardeşimiz yeni şeyler öğreniyorlar ve bu işi sevdayla yapıp bir meslek haline dönüştürüyorlar” dedi. Başkan Hasan Can son olarak, “Ümraniye Belediyesi olarak sanata, sanatçıya ve kültürel değerlerimize ciddi katkılar sağlamaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Başkan Hasan Can’ın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi’nde halkoyunları eğitimi alan Halide Edip Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileri bir halkoyunu gösterisi sergiledi.

Gösterinin ardından programın son konuşmasını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu: “Bir yıl boyunca verilen emek ve gayretin sonucu olarak bugün kurslarımızda sertifika alan kursiyerlerimizin el emeği eserlerini birlikte ziyaret edeceğiz. Bu vesileyle öncelikle tüm kursiyerlerimizi kutluyorum. Yaygın eğitim, örgün eğitimi tamamlayan, onunla bütün olan çok önemli bir eğitim. Buralardan, bu mekanlardan edinilen bilgiler ve tecrübeler kursiyerler tarafından iş hayatına taşınmalı. Tüm kursiyerlerimizi kutlayıp, hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol bazı kursiyerlere belgelerini takdim ederek, serginin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri ve diğer katılımcılar daha sonra kursiyerler tarafından açılan sergiyi gezdi. Sergi sonunda Başkan Hasan Can’a kursiyerler tarafından yapılan tepsi hediye edildi.

Tarih : 18 Mayıs 2016