Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Aşırı Hareketlilik Söyleşisine Ümraniyelilerden Yoğun İlgi!  Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Aşırı Hareketlilik Söyleşisine Ümraniyelilerden Yoğun İlgi!
Ümraniye Belediyesi Aralık ayı Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Uzman Klinik Psikolog Büşra Börekçi’yi ağırladı. Ümraniyelilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşide Börekçi, Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Aşırı Hareketliliği anlattı.

Aralık ayında da zengin bir kültür-sanat ajandası hazırlayan Ümraniye Belediyesi, alanında uzman hocaları; sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Ümraniye Sanatkârlar Çarşısı’nda, Uzman Klinik Psikolog Büşra Börekçi Ümraniyelilerle buluştu.

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Aşırı Hareketliliğin belirtilerini slayt yardımıyla anlatan Börekçi, ailelere tavsiyelerde bulunarak, “Öncelikle siz ailelerin bilgi sahibi olması gerekir. Çünkü çocukta var olan sorunların nedenlerini başka yerlerde aramak çözüm üretmeyi engellediği gibi, telafisi mümkün olmayan yanlış yaklaşımlar sergilemenize de neden olacaktır” dedi.

Çocuğun eğitimi konusunda sık sık öğretmenleri ile diyaloga girilmesi gerektiğinin de altını çizen Börekçi,  “Çocuğunuzun günlük rutin olarak yapması gereken sorumluluklarını görebileceği bir yere asın. Sorumluluklarını yerine getirdiğinde de onu ödüllendirin. Eğer değişiklik yaparsanız bunları da çocuğunuzla mutlaka paylaşın ve açıklayın. Çocuğunuzun nasıl davranması gerektiği konusunda ona model olun. Çocuğa ne yapmamasından ziyade ne yapması gerektiğini vurgulayın. Kabul edilebilir davranış yollarını önerin. Elbette anne ve baba olmak zordur ama sizler kendinize karşıda daima hoşgörülü olun” diyerek dinleyicilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.

Tarih : 18 Aralık 2017