Mekteb-i Zarâfet Eğitimleri Devam Ediyor Mekteb-i Zarâfet Eğitimleri Devam Ediyor
Mekteb-i Zarâfet eğitimlerinde, Av. Gözde Gül Bilir, Av. Özlem Koçak Süren ve Vehbi Vakkasoğlu Ümraniyeli hanımlarla buluştu.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında “Kadın ve Aile Hukuku” konulu dersiyle Av. Gözde Gül Bilir ve Av. Özlem Koçak, “Kalbi Sohbetler” dersiyle ise Eğitimci- Yazar Vehbi Vakkasoğlu Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Belediye Meclis Üyesi Hatice Mücahide Delman Kökce, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, birim müdürleri ve çok sayıda hanım katıldı.

Türkiye’de Kadın Hakları alanında kaydedilen gelişmelerden bahseden Av. Gözde Gül Bilir, 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hayata geçirdiği faaliyetler ve ilçe belediyelerin kadının çalışma hayatına katılımını desteklemek amacıyla yaptığı projeler sayesinde kadına verilen önem artmıştır diyerek, dersi sonlandırdı.

Aile ve İş Hayatında Kadının Yasal Hakları’nı değerlendiren Av. Özlem Koçak Süren ise,  Türkiye’de cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren kadının siyasi ve toplumsal hayattaki konumunun güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, batılı ülkelerin pek çoğundan önce ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir” dedi ve hanımların sorularını yanıtlayarak dersi sonlandırdı.

Dersin ikinci kısmında ise Vehbi Vakkasoğlu hanımlara Kalbi Sohbetler başlığı altında Sevgi ve Şefkat Peygamberi: Hz. Muhammed (S.A.V)’i anlattı.  Hz. Peygamber'in dostluğu ile insanların gönlünü nasıl fethettiğini anlatan Vakkasoğlu, "Efendimiz üzümü altından yemeye başlarmış, sebebi sorulunca, 'dostlarım gelirse en güzel yerlerini onlara ikram ederim' demiştir” dedi ve hanımların sorularını yanıtlayarak dersi noktaladı.

Tarih : 11 Nisan 2016