Mekteb-i Zarâfet Eğitimleri Yoğun Katılımla Devam Ediyor Mekteb-i Zarâfet Eğitimleri Yoğun Katılımla Devam Ediyor
Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve eğitim alanındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Mekteb-i Zarâfet’te bu hafta “Genel Mahremiyet” ve “Hanım Sahabeler” konuları işlendi.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur “Genel Mahremiyet” konulu dersiyle, Av. Sibel Eraslan ise, “Hanım Sahâbeler” dersiyle Ümraniyeli hanımlarla bir araya geldi. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Gül Bilir ve çok sayıda hanım katıldı.

İlk derste “Genel Mahremiyet” başlığı altında İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, “Mahremiyet bilincine çocukluktan başlanmalı ve çocuğa kendi mahrem alanı öğretilmelidir” dedi. Uygur: “Anne ve babalara bu anlamda çok büyük görevler düşüyor dedi ve hanımların sorularını yanıtlayarak dersi noktaladı.

İkinci ders ise Av. Sibel Eraslan’ın, “Hanım Sahâbeler” başlığı altında, Hz. Ayşe’nin şahsiyetinin önemi ve nitelikleri hakkında bilgi vermesiyle başladı. Eraslan: “Hz. Ayşe ilmi ve zekâsının yanı sıra hitabet, yetenek ve cesaretiyle de dikkat çekmiştir. Hz. Ayşe, çok sayıda yetim kız yetiştirmiş, Arap şiirine vakıf, dikkatli ve insanları dinleyen biridir” dedi. Diğer bir hanım sahabe olan Hz. Hatice’nin örnek vasıfları hakkında da bilgi veren Av. Sibel Eraslan, “Hz. Hatice, Mekke’de şirk düzeninin hakim olduğu zamanda puta tapanlardan değil, Allah’a inanan sahabelerden birisidir. Hz. Hatice, kadına değer verilmediği ve kadının hakir görüldüğü bir toplumda ticaretle uğraşan, bilgili, kültürlü, güçlü bir hanımdır ve servetini Allah yolunda harcamıştır” dedi. Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e ilk biat eden insanın Hz. Hatice olduğunu da belirten Eraslan, hanımların sorularını yanıtladı ve dersi noktaladı.

Tarih : 09 Mayıs 2016