Mekteb-i Zarâfet’te Güven ve Endişe Konuşuldu Mekteb-i Zarâfet’te Güven ve Endişe Konuşuldu
Mekteb-i Zarâfet ara seminerlerinde, Edebiyatçı- Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu Ümraniyeli genç hanımlarla buluştu...

Mekteb-i Zarâfet eğitim seminerleri kapsamında, “Güven ve Endişe” konulu dersiyle Belkıs İbrahimhakkıoğlu öğrencilerle buluştu. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen seminere, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, birim müdürleri ve çok sayıda belediye stajyeri katıldı. Kadın ve Aile Müdürü Gözde Gül Bilir, gençlerin eğitimini önemsediklerini ve bu amaç doğrultusunda program yaptıklarını belirterek, öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Belkıs İbrahimhakkıoğlu derste, “Güven ve Endişe” konusunu ele aldı. İman gereği yalanı hayatımıza sokmamamız gerektiğini belirten İbrahimhakkıoğlu, “Yalan, insanın kendi dünyasını daraltır ve insanı kişilik olarak dibe çeker. Bu sebeple düşmanın kendi içimizde olduğunu unutmadan nefsimizle mücadele etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kişinin kullandığı kelimelerden sual olunacağını da göz ardı etmeden, söylemlerimize dikkat etmeliyiz” dedi.

Herşeyin gelip geçici olduğunun altını çizen Belkıs İbrahimhakkıoğlu, “İnsanın yaşadığı geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı ve iş korkusu iman zayıflığındandır. Dünyevi şeylerin hırsına düşmekten, bu tür şeylerle uğraşmaktan hayatımızı yaşayamıyor, Hakk’ı zikredeceğimiz zamanları unutuyoruz. Halbuki zaman, insana ummadıklarını getirir. Çünkü her şey Allah’tandır” dedi ve öğrencilerin sorularını yanıtlayarak dersi sonlandırdı.

Tarih : 23 Mart 2016