Mekteb-i Zarâfet’te Namaz Bilinci ve Aile İçi İletişim Konuşuldu Mekteb-i Zarâfet’te Namaz Bilinci ve Aile İçi İletişim Konuşuldu

Ümraniye Belediyesi’nin, kültür ve eğitim alanındaki önemli faaliyetlerinden biri olan Mekteb-i Zarâfet, eğitimlere devam ediyor.  Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdullah Yıldız ve Uzm. Psikolog Zehra Yenidünya’nın konuk olduğu 3.hafta dersleri, yoğun katılımla gerçekleşti.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Mekteb-i Zarâfet’te her pazartesi uzman akademisyen ve eğitimciler Ümraniyeli hanımlarla buluşuyor. Eğitimler kapsamında “Namaz Bilinci” konulu dersiyle Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdullah Yıldız, “Aile ve Çocuk Eğitimi” dersiyle ise Uzm. Psikolog Zehra Yenidünya ağırlandı. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen derse, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, birim müdürleri ve çok sayıda hanım katıldı.

Namaz Bilinci konusuyla Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdullah Yıldız, “Namazsız bir mümin ve namazsız bir İslâm toplumu düşünülemez. İslâm medeniyeti, bir anlamda “Namaz Medeniyeti”dir. Müminlerin hayatından namazı çekip alırsanız, geriye hiçbir şey kalmaz. İslâmî hayat tarzının merkezinde namaz yer alır” dedi. Namazın ertelenmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Yıldız, “Vakitlice kıldığımız namazlarla günah yangınını söndürmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

İkinci derste ise Uzm. Psikolog Zehra Yenidünya, “Aile ve Çocuk Eğitimi” başlığı altında Aile İçi İletişim’i ele aldı. Aile yapısının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Zehra Yenidünya, anne ve babaya çocuklarının yetişmesinde önemli görevler düştüğünü belirtti. Ebevynler, çocuklarına zaman ayırmalı, onlarla kaliteli vakit geçirmelidir diyen Zehra Yenidünya, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak dersi sonlandırdı.

Tarih : 18 Nisan 2016