Ramazan Ümraniye’de Başka Güzel Ramazan Ümraniye’de Başka Güzel
Ümraniye Meydanı’ndaki Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerin ikinci günü Ümraniye Meydanı birbirinden değerli konukları ağırladı...

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ramazan etkinlikleri kapsamında, Salı akşamı iftardan önce Penguen Çaça Afrika’da programıyla eğlenen çocuklar; ardından Mısır Prensi animasyon filmini seyrettiler.

İftardan sonra gerçekleşen sohbet ve mukâbele programlarına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: “ALLAH BİZİ DÜNYA VE AHİRETTE İZZET SAHİBİ İNSANLAR KILSIN”

Ramazan etkinliklerinin ikinci gününde Ümraniyelilerle bir araya gelen Başkan Hasan Can, Ramazan ayının herkes için hayırlı olmasını diledi. Ümraniyeli vatandaşlar ve Suriyeli mülteciler için yapılan faaliyetler ve ilçedeki dezavantajlı kesimler için yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Hasan Can, “Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

7 Haziran günü İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısını kınayan Başkan Hasan Can, “Gevşemeyin ve ümitsizliğe kapılmayın. Şayet gerçekten inanmış, Allah’ın nusret vaadine iman etmişseniz siz mutlaka üstünsünüz” ayetine atıf yaptı ve “Allah bizi dünya ve ahirette izzet sahibi insanlar kılsın” dedi. “Biz kendi göbeğini kesen bir ülkeyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bu tip saldırıların üstesinden gelebileceğimizi, tarihe bakarak anlayabiliriz. Biz tarih boyunca barış içinde yaşamış bir toplumuz” diyen Başkan Hasan Can, “Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, bu memleketi hain insanların şerrinden muhafaza eylesin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Rabbim, Ramazanı hayatımıza, hayatımızı Ramazana ve ahretimizi bayrama dönüştürsün” dedi. Yaşanan terör saldırısını kınayan Turan, “Allah her ayımızı Ramazan gibi yaşamayı nasip etsin, hayırlı Ramazanlar” diyerek konuşmasını bitirdi.

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da Ümraniye Belediyesi’ne ve Başkan Hasan Can’a, Ramazan ayının idrak edilerek yaşanabilmesi için gerçekleştirdiği etkinlikler için teşekkür etti. Gerçekleşen terör saldırısını kınayan Boyraz, millî birlik ve bütünlüğün önemini dile getirerek konuşmasına son verdi.

Program, Mukâbelenin ardından, Dursun Ali Erzincanlı’nın Peygamber Efendimiz (SAV) için yazılan şiirler ve naatler okumasıyla son buldu.

Tarih : 08 Haziran 2016