Şehr-i İstanbul’u Ebru Saracak Şehr-i İstanbul’u Ebru Saracak
Ümraniye Belediyesi, 6. Uluslararası Ebru Kongresi’yle, kültür başkenti İstanbul’a renk katacak.  İlki 1989 yılında gerçekleşen ve dünyadaki ebru sanatçılarının yoğun ilgisiyle karşılanan Ebru kongrelerinin altıncısı Ümraniye Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşecek...

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kültüre ve sanata yaptığı katkıları 6. Uluslararası Ebru Kongresi’yle taçlandırıyor. Sanat yönetmenliğini Hikmet Barutçugil’in yaptığı ve 7 gün sürecek 6. Uluslararası Ebru Kongresi’nin açılış programı; Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal’ın katılımlarıyla gerçekleşecek.

Yedi tepeli şehirde, yedi gün, yedi ayrı mekânda yapılacak yedi ayrı sergi; şehri gökkuşağının yedi rengine boyayacak. 15 farklı ülkeden 30 yabancı Ebru sanatçısının da katılacağı kongrede; ebru sanatının dünü bugünü ve yarını üzerine bildiriler sunulacak, sanatın klasik yorumları çağdaş örnekleriyle bir araya gelecek.

Ebru sanatı hakkındaki her şeyi içeren seminerler ve konferanslar ile kurulan sergiler, bir hafta boyunca İstanbul’un muhtelif yerlerinde vatandaşları bekliyor olacak.

Detaylı kongre programına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarih : 05 Mayıs 2016