Tarih Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Tufan Gündüz Oldu  Tarih Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Tufan Gündüz Oldu
Ümraniye Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Tarih Sohbetleri” adlı programın konuğu Prof. Dr. Tufan Gündüz oldu. Gündüz, Türkler ve İslamiyet’i anlattı.

Dolu dolu etkinliklerle kültür sanat programlarını sürdüren Ümraniye Belediyesi’nin,  her ay uzman bir konuğun yer aldığı söyleşi programları tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta da Prof. Dr. Tufan Gündüz, Ümraniyelilerle buluştu. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Tarih Sohbetleri” başlığı altında Gündüz, Türkler ve İslamiyet’i anlattı.

Orta Asya bozkırlarında hızla yayılan Türkler ile Arabistan çöllerinde doğup siyasî ve askerî birlik kurarak büyüyen İslam ordusunu, sınır komşusu olduktan sonra kıyasıya mücadele eden iki unsur arasındaki rekabetin ne zaman sona erdiğini, Araplarla rekabetten İslam’ın bayraktarlığına Türkler'i, etraflıca anlatan Tufan Gündüz, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Tarih : 25 Aralık 2017