Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı Lise Öğrencileriyle Ümraniye’de Bir Araya Geldi  Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı Lise Öğrencileriyle Ümraniye’de Bir Araya Geldi
Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı ile bir araya getirdi.

Alanında önemli isimlerin öğrencilerle bir araya getirilmesinin amaçlandığı Kültür-Sanat Okulda Başlar programları tüm hızıyla devam ediyor. Ümraniye Belediyesinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destekçisi olduğu programlarda öğrenciler önemli yazarlar ve alanında uzman olan isimlerle bir araya geliyor. Programlar kültürel ve sanatsal çalışmalar noktasında farkındalık oluşturarak, öğrencilerin önemli isimlerle bir araya gelmesine imkân sağlıyor.

Bu bağlamda öğrencilerle Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde buluşan Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı, öğrencilere çağ açıp, çağ kapatan zaferi “İstanbul’un Fethi’ni” anlattı. Fatih Sultan Mehmet’in hayatı, şahsiyeti, eğitimi ve o dönemde yaşanan önemli olayları anlatan Anapalı, fethin, dünyada birçok etki yarattığını belirtti. Reform hareketleri, Rönesans dönemi ve coğrafi keşiflerin bu dönemde başladığını da sözlerine ekleyen Anapalı, Osmanlı, Anadolu- Rumeli toprak bütünlüğünün sağlandığını ve İpek Ticaret Yolunun Türklerin komutasına geçtiğini belirterek” konuşmasını bitirdi.

Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Okulda Başlar programlarını, her ay farklı okullarda, farklı konularla düzenlemeye devam edecek.

Tarih : 20 Kasım 2017