Ümraniye Belediyesi’nin İstanbul’a Hediyesi: 6. Uluslararası Ebru Kongresi Ümraniye Belediyesi’nin İstanbul’a Hediyesi: 6. Uluslararası Ebru Kongresi
Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ebru Kongresi, 6. gününde Üsküdar ve Beylerbeyi’yi renklendirdi. Öğleden sonra Özbekler Tekkesi’nde gerçekleşen ebru çalıştayı ve akşam Beylerbeyi Sarayı Tünel Sergi Salonu’ndaki serginin açılışı İstanbul’daki sanatseverlerin ilgi odağı oldu...

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 6. Uluslararası Ebru Kongresi, tüm heyecanı ve canlılığıyla devam ediyor. Kongre kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere, 6. günde de ilgi yoğundu. Öğleden sonra Üsküdar, Özbekler Tekkesi’nde gerçekleşen ebru çalıştayı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, kongrenin Sanat Yönetmeni Hikmet Barutçugil ve eşi Füsun Barutçugil, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Ebru Saraçoğlu, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Nurten Erkmen, belediye birim müdürleri, sanatçılar ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sanatçı Hikmet Barutçugil ve ardından sanat hayatıyla alakalı bilgi vermek üzere konuşan Ebru Sanatçısı Woodman Taylor, Ümraniye Belediyesi’ne gelmiş geçmiş en kapsamlı ebru kongresini düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Başkan Hasan Can, etkinliğin gerçekleştiği Özbekler Tekkesi’ni farklı kıtalardan gelen misafirlerine anlattı. Yaptıkları kongrenin ebru sanatı hakkında başkaca çalışmalara da önayak olmasını umut ettiklerini ve bu konuda ulusal ve uluslararası alanda her türlü desteği sağlayacağını söyleyen Başkan Hasan Can: “Bu kongre, ebru sanatına ve tarihine kaynaklık edecek birçok malzemeye vesile olacaktır” dedi.

Ardından, Özbek ailesinin varisleri, Başkan Hasan Can ve yardımcısı Türkân Öztürk’e ebru motifli birer tablo hediye ettiler ve Sanatçı Hikmet Barutçugil’e çiçek takdim ettiler.

BEYLERBEYİ SARAYI FARKLI KITALARDAN MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Akşam gerçekleşen etkinlikte ise, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, kongrenin Sanat Yönetmeni Hikmet Barutçugil ve ebru sanatçıları ile birlikte serginin açılışını yaptı.

Kongrenin 7. gününde ise Ebristan (İstanbul Ebru Evi)’nde saat 15.00’te gerçekleşecek sergi açılışına, yine sanat dünyasından ünlü isimler konuk olacak.

Tarih : 12 Mayıs 2016