Umut Kütüphanesi Öğrencileri Tarihî Yarımadayı Gezdiler Umut Kütüphanesi Öğrencileri Tarihî Yarımadayı Gezdiler
Ümraniye Belediyesi’nin yükleniciliğini üstlendiği, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığında ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yürütülen Umut Kütüphanesi projesi öğrencileri İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek keyifli bir gün geçirdiler...

Çocuklar ve gençlerle ilgili önemli çalışmalara imza atan Ümraniye Belediyesi, faaliyete geçirdiği Umut Kütüphanesi projesi ile Cemil Meriç Gençlik Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 3000’e yakın yayın ile kültürel etkinlikler ve sosyal yaşam alanlarıyla; gençlere hizmet verecek ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarında gençlere umut olacak. Bu bağlamda öğrencileri kültür etkinlikleriyle buluşturan belediye, gençleri tarihî yarımadaya götürdü.

Geziye ilk olarak Panorama 1453 Fetih Müzesi ve Türk Dünyası Tarihî Evleri ile başlandı. Türkiye’nin ilk Panoramik müzesi olma özelliğine sahip müzeyi gezen Umut Kütüphanesi öğrencileri; İstanbul’un Fethi’nin binlerce asker tarafından top sesleri, tekbir sesleri ile canlandırıldığı gösterime katıldılar. Ardından gençler; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, KKTC, Tataristan evleri ile tarihî Kırgız ve Kazak çadırlarını gezdiler.

Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli eserleri arasında yer alan Ayasofya’yı da gezen öğrenciler, Osmanlı Padişahı I. Ahmet tarafından yaptırılan Sultan Ahmet Camii’ni ve Yerebatan Sarnıcı’nı gezdiler. Gezi, öğrencilerin Ramazan ayının en güzel şekilde idrak edildiği Eyüp Sultan Meydanı’nda iftar yapmaları ile son buldu.

Tarih : 29 Haziran 2016