Akademi Genç’e Bu Hafta Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı Konuk Oldu Akademi Genç’e Bu Hafta Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı Konuk Oldu
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve gençlerin 10 hafta boyunca uzman akademisyenler ile eğitmenler tarafından çeşitli alanlarda temel bilgileri edinmelerini kapsayan Akademi Genç’in bu haftaki konuğu Tarihçi-Yazar Dr. Ahmet Anapalı’ydı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Akademi Genç eğitimleri devam ediyor.  Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi’nde gençlerle bir araya gelen Ahmet Anapalı, Tarih, gençliğe ne anlatıyor? başlığı altında, “Tarih, milletin ortak karakter ve değerlerini gösterir. Toplumlar, millet olarak varlıklarını devam ettirebilmek için tarihlerine dayanmak zorundadırlar. Tarih, millette kök duygusunu uyandırır. Bu duygu, birey veya toplumda bir millete mensubiyet bilincini canlı tutar ve onu derinleştirir” dedi. Gençlere tecrübe paylaşımında bulunan, kitap okumanın ve tarihi bilmenin önemine vurgu yapan Anapalı, “Gelecek tasavvuru tarih bilinci ile oluşur. Tarihin biriktirdiği her şey; bütün bir medeniyet, yaşama şekli, maddî ve manevî değerler buna yardımcı olur” diyerek öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri noktaladı.

Tarih : 29 Mart 2018