Başkan Hasan Can “İmam Hatipli Yıllar” Söyleşisine Katıldı Başkan Hasan Can “İmam Hatipli Yıllar” Söyleşisine Katıldı
Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Sanat Okulda Başlar programı kapsamında, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Tiyatrocu Hüseyin Goncagül “İmam Hatipli Yıllar”ı anlattı. Söyleşiye, Başkan Hasan Can da katıldı.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Sanat Okulda Başlar programı kapsamında, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Tiyatrocu Hüseyin Goncagül “İmam Hatipli Yıllar”ı anlattı. Söyleşiye, Başkan Hasan Can da katıldı.

Düzenlenen programa Başkan Hasan Can'ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Arif Karapıçak ve Durak Demirel, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve Cemali Ergül, Öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Program öncesinde Başkan Hasan Can, Ümraniye Anadolu Lisesi Müdürü Sami Sarı'yı ziyaret etti.

Tiyatrocu Hüseyin Goncagül, imam hatipli yıllarından örnekler vererek, “İyi ki imam hatipte okumuşum” dedi. Ümraniyenin eski ve şimdi ki haline de vurgu yapan Goncagül, “Ümraniye Belediye Başkanımız göreve geldikten sonra Ümraniye, bir marka haline geldi” dedi. Son olarak Goncagül, Ümraniye Belediyesinin düzenlediği şiir yarışmalarından dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini de sunarak konuşmasını bitirdi.

Ümraniye Anadolu Lisesi Müdürü Sami Sarı ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Durak Demirel, “İlçedeki tüm okullara olduğu gibi Ümraniye Anadolu Lisesi’ne de yaptığı katkılarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Hüseyin Goncagül ile geçmiş yıllara dayanan arkadaşlığından bahsederek, yaşadıkları anıları anlattı. Başkan Hasan Can, “19 adet mahalle ölçekli kültür merkezi, 35 mahallemize 35 bilgi evi ve sağlık ocakları yaptık.  Bütün muhtarlıkların binalarını da yaptık” dedi. Belediye tarafından yapılan okullar ve camiler hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Temelinden tavanına kadar 400’ü aşkın kalıcı eseri ilçemize kazandırdık. Bütün bunları yaparken de devletin hiçbir kurumuna borçlanmadık. Yaptığımız tüm bu hizmetlerin yanında, fakirin ve fukaranın her zaman yanında olduk” dedi.

Başkan Hasan Can, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da imam hatipli olduğunu söyleyerek, “Yüreğinde böylesine vatan ve millet sevgisi olan bir liderle ne kadar gurur duysak azdır” dedi. Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Başkan Hasan Can, “Sizi yetiştiren hocalarınızdan Allah razı olsun. Bugünleri görmemize vesile olan başta Cumhurbaşkanımız, ülkemizi yöneten devlet büyüklerimizden ve sizlerden rabbim razı olsun” dedi. Afrin’de güvenliğimizi sağlayan güvenlik güçlerimize Rabbim güç kuvvet versin. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Daha sonra Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Durak Demirel, ilçedeki tüm okullara yaptığı katkı ve hizmetlerinden dolayı Başkan Hasan Can’a çiçek takdim etti. Hüseyin Goncagül’ün ilahi dinletisiyle devam eden program, 28 Şubat sürecini içeren video gösterimi ile son buldu. Programın ardından Başkan Hasan Can, sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle tek tek sohbet etti.

Tarih : 29 Mart 2018