Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı Ümraniyeli Öğrencilerle Buluştu  Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı Ümraniyeli Öğrencilerle Buluştu
Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğrencilerini Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğrencilerini Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki vatandaşları zengin içerikli kültür ve eğitim etkinlikleriyle buluşturmaya devam ediyor. Ümraniye’deki öğrencilere kendi okullarında seminer dinleme fırsatı sunan ve Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kültür Sanat Okulda Başlar programları, alanında uzman birçok hoca ve akademisyenin katılımıyla sürüyor. Bu kapsamda; Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Dursun Ali Taşçı, Çanakkale ve Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Taşçı, “Çanakkale Savaşı; Tüm Anadolu’nun seferber olduğu, liselerin savaşta hayatını kaybeden öğrencileri yüzünden mezun veremediği, annelerin evlatlarını alnına kına yakarak gönderdiği,  Türk tarihinin en büyük savaşıdır. Çanakkale Savaşı’ndaki kahramanları unutmamalıyız. Rabbim hepsinin mekânını cennet eylesin” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un en önemli eserlerinden olan İstiklal Marşı, Çanakkale Şehitlerine şiirleri ile Safahat adlı şiir kitabı hakkında bilgilendirmelerde de bulunan Taşçı, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, şahsiyeti, yaşadığı dönem ve içinde bulunduğu şartları da anlatarak, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Okulda Başlar programlarıyla, hocaları öğrencilerle buluşturmaya devam edecek.

Tarih : 16 Mart 2018