Kültür Sanat Okulda Başlar Programının Bu Haftaki Konuğu Araştırmacı Yazar Sadeddin Özgür Oldu  Kültür Sanat Okulda Başlar Programının Bu Haftaki Konuğu Araştırmacı Yazar Sadeddin Özgür Oldu
Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Yukarı Dudullu 75’nci Yıl Ortaokulu öğrencilerini Araştırmacı Yazar Sadeddin Özgür ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi, Kültür Sanat Okulda Başlar programıyla Yukarı Dudullu 75’nci Yıl Ortaokulu öğrencilerini Araştırmacı Yazar Sadeddin Özgür ile bir araya getirdi.

Ümraniye Belediyesi Kültür-Sanat Okulda Başlar programları tüm hızıyla devam ediyor. Öğrenciler, bu programlar sayesinde önemli yazarlar ve alanında uzman olan isimlerle bir araya gelme fırsatı buluyor.

Bu bağlamda öğrencilerle Yukarı Dudullu 75’nci Yıl Ortaokulu’nda buluşan Sadeddin Özgür, “Çanakkale” konusunu anlattı. Özgür, “Birinci Dünya Savaşı’nın belki de en çetin ve kanlı çarpışmalarının yaşandığı Çanakkale Cephesi hakkında o günden bugüne onlarca şiir, destan ve hikâye bir o kadar da ilmi çalışma yapılmıştır” dedi. Bu unutulmaz ve unutturulamaz destansı mücadelenin bilinmeyen yönlerini de anlatan Özgür, “Bağımsızlık mücadelesi için savaşan şanlı ecdadımızın ne zorluklarla savaşı kazandıklarına canlı tanık olmak için her vatandaşın Çanakkale’ye gitmesi gerektiğini vurgulayarak semineri noktaladı.

Tarih : 15 Mart 2018