Psikolog Dursun Ünlü Ümraniyelilerle Bir Araya Geldi Psikolog Dursun Ünlü Ümraniyelilerle Bir Araya Geldi
Ümraniye Belediyesi Mart ayı Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Psikolog Dursun Ünlü’yü ağırladı. Ümraniyelilerin yoğun katılım gösterdiği seminerde Ünlü, “Ergen Ailesi Olmak”ı anlattı.

Ümraniyelilerin Mart ayında da dolu dolu kültür- sanat ile vakit geçirmelerini sağlayan Ümraniye Belediyesi, alanında uzman hocaları sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde Psikolog Dursun Ünlü ağırlandı. Dursun Ünlü, “Ergenlik döneminde hızlı büyüme ve değişim ergenin duygularını, davranışlarını kontrol etmesini zorlaştırabilir. Çocukluk ve yetişkinlik arasında kalmışlık hem anne babanın hem de ergenin tepkilerini, sorunlar ile baş etme becerilerini farklılaştırır. Anne baba bir taraftan büyüyen çocuklarının daha olgun, daha sorumluluk sahibi davranmasını beklerken, bir taraftan da alıştıkları gibi çocuklarının sözlerinden çıkmamasını isterler. Ergen ise bir yandan daha çok özgürlük ve bağımsızlık isterken bir yandan da davranışlarının sorumluluğunu almayı erteleyebilir. Anne baba ve ergen arasındaki çatışmalar temelde bu ikilemlerden kaynaklanır” dedi. Ailelere önemli tavsiyelerde de bulunan Ünlü, “Kontrol yerine irtibat, dostça bir ortam, koşulsuz sevgi, dinlemeyi bilmek, özgürlük alanı sunmak, seçenek sunmak ve anlayışlı olmak çocuklarınızla iletişiminizi daha da kolaylaştıracaktır” diyerek semineri noktaladı.

Tarih : 21 Mart 2018