Tarih Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Mehmet Çelik Oldu Tarih Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Mehmet Çelik Oldu
Ümraniye Belediyesi, kültür sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Tarih Sohbetleri” adlı programın konuğu Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik oldu. Yazar Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlattı.

Dolu dolu etkinliklerle kültür sanat programlarını sürdüren Ümraniye Belediyesi’nin,  her ay uzman bir konuğun yer aldığı söyleşi programları tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta da Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Ümraniyelilerle buluştu. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Tarih Sohbetleri” başlığı altında Gündüz, Çanakkale’yi anlattı. Programa Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve vatandaşlar katıldı.

“Çanakkale Savaşı yedi düvele meydan okuduğumuz destansı bir savaştır” diyen Gündüz, Çanakkale Zaferi’ni etraflıca anlatarak, gençlerimize tarih şuurunun verilmesi gerektiğinin ve ilerlemenin de ancak bu şuurla gerçekleşeceğinin altını çizerek semineri noktaladı.

Tarih : 20 Mart 2018