Ümraniyeli Bilge Çocuklar Sâmiha Ayverdi’yi Andı  Ümraniyeli Bilge Çocuklar Sâmiha Ayverdi’yi Andı
Ümraniye Belediyesi Sâmiha Ayverdi Gençlik ve Kültür Merkezi’ne bağlı Bilge Çocuklar, Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte düzenledikleri bir programla, edebiyatçı- mütefekkir Sâmiha Ayverdi’yi andı.

Ümraniye Belediyesi Sâmiha Ayverdi Gençlik ve Kültür Merkezi’ne bağlı Bilge Çocuklar, Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte düzenledikleri bir programla,  edebiyatçı- mütefekkir Sâmiha Ayverdi’yi andı.

Sâmiha Ayverdi Anadolu Lisesi’nde, Türk mütefekkirlerinden Sâmiha Ayverdi’yi anma töreni düzenlendi. İrili ufaklı 40’a yakın eseri miras bırakan yazar Sâmiha Ayverdi; ölümünün yıldönümünde eserleri, fikirleri ve hayatından kesitler ile anıldı. Anma programında Ümraniye Belediyesi Sâmiha Ayverdi Gençlik ve Kültür Merkezi’ne bağlı Bilge Çocuklar da, “Unutmayacağız Seni” yazılı pankartla sahneye çıktı. Bilge Çocuklar tüm katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

Sâmiha Ayverdi Kimdir?

1978’de Türkiye Millî Kültür Vakfı Armağanı; 1984’te Millî Kültür Vakfı tarafından verilen Türk Millî Kültürüne Hizmet Şeref Armağanı; 1985’de Yeryüzünde Birkaç Adım isimli eseri nedeniyle Boğaziçi Yayınları tarafından Boğaziçi Başarı Ödülü almıştır. 26 Nisan 1986’da, Türk Edebiyat Vakfı tarafından kendisine "Millî Sanata Hizmetleri" den ötürü bir plaket sunulmuştur. 1988 yılında yayınlanan “Hey Gidi Günler Hey” isimli eseri nedeniyle, Türkiye Yazarlar Birliği'nce kendisine Yılın Dil Ödülü verilmiştir. 1990'da Başbakanlık aile araştırma kurumu kendisine bir şükran plaketi sunmuştur. 1992 yılında Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nce (İLESAM) verilen Üstün Hizmet Ödülü'nü almıştır.

Sâmiha Ayverdi, Kubbealtı Cemiyeti (1970) ve Vakfı’nın (1978) kurucu üyesidir. Ayrıca, İstanbul Fetih Cemiyeti, İstanbul ve Yahya Kemal Enstitülerinde faal üyeliklerde bulunmuş, 1966'da Türk Ev Kadınları Derneği'nin (Türk Kadınları Kültür Derneği) kuruluşuna ön ayak olmuştur.

Tarih : 26 Mart 2018