Ümraniyeli Çocuklar İstiklal Marşı’nı En Güzel Şekilde Okumak İçin Yarıştı  Ümraniyeli Çocuklar İstiklal Marşı’nı En Güzel Şekilde Okumak İçin Yarıştı
Ümraniye Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışması bu yıl da büyük ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen heyecan dolu yarışmada dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Ümraniye Belediyesi, İstiklal Marşının kabulünün 97. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuma yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirdi. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve velilerin katıldığı programda; Ümraniye Belediyesine bağlı tüm Bilgi Evlerindeki Bilge Çocuklardan oluşan 10 yarı finalist kıyasıya yarıştı.

Heyecan ve duygunun hâkim olduğu günde Bilge Çocuklar sırayla sahne alarak final için performanslarını sergilediler. İstiklal Marşı’nı en güzel okumak için büyük çaba gösteren öğrenciler, davetlilere duygu dolu anlar yaşattılar. Öğrencilerin yorumları  jüri tarafından; şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama ve Türkçeyi doğru kullanma gibi kriterler üzerinden değerlendirildi. Yarışma sonunda İstiklal Marşı’nı ezbere en güzel okuyarak dereceye girenlere bisiklet, tablet, mp4 ve safahat kitabı hediye edildi.

Tarih : 17 Mart 2018